Winkler Prins Harmonie
V E E N D A M

Orkestreizen
Zoals je misschien wel weet, gaat de Winkler Prins Harmonie af en toe op reis naar een ander (jeugd)orkest.
Op deze pagina kun je de laatste twee reizen van de WPH vinden, onderaan deze pagina vind je ook het reis-archief van de WPH, hier vind je alle reizen.

Canada 2017

De WPH is op 22-04-2017 naar Canada 2017 geweest.

In het jaar dat de Winkler Prins Harmonie 40 jaar bestaat zal het orkest opnieuw een concertreis naar en door Canada maken. Voor veel oud-leden was een vergelijkbare reis in het jaar 2002 onvergetelijk.

In de periode april/mei 2017 zullen de muzikanten de steden Maple Ridge (bij Vancouver), Kamloops, Kelowna, Banff en Didsbury (bij Calgary) aandoen.
Tijdens de reis zal in elke stad een concert gegeven worden. In de zusterstad van Veendam, Kelowna, zelfs twee.


Zwitserland 2008

De WPH is op 09-05-2008 naar Zwitserland 2008 geweest.

Een van de sterkste punten van de WPH, naast het maken van mooie muziek, is de gezelligheid! En wat draagt hier nou meer aan bij dan op stap gaan met het hele orkest. Daarom is de WPH op 9 mei afgereisd naar het Zwitserse Oberrieden voor een bezoekje aan de Jugendmusik Oberrieden (meer info: http://www.horgen.net/jmo/). Een busreis van zo’n 13 uur.

Vrijdag
Eenmaal aangekomen in Zwitserland, dankzij onze twee fantastische chauffeurs, werden we opgewacht door de mensen van de Jugendmusik Oberrieden. Na welkomstwoorden en (her)kennismakingen werden we voorgesteld aan onze gastgezinnen. Vervolgens ging iedereen met zijn gastgezin mee naar huis.

Zaterdag
De volgende dag zijn we met de trein naar Zürich gegaan. Hier hebben we in groepen, samen met de Zwitsers, een Foxtrail door de stad gevolgd (meer info: http://www.foxtrail.ch). Op deze manier hebben we kennis gemaakt met de stad Zürich en een aantal mooie bezienswaardigheden gezien. Na de Foxtrail zijn we met een veerboot over de Zürichersee teruggereisd naar Oberrieden.
Eenmaal terug in Oberrieden hebben we, na een opfrissing bij het gastgezin, een laatste repetitie voor het concert van die avond gehad. Daarna hebben we samen met de Zwitsers pasta gegeten, gevolgd door een lekker toetje. Toen kwam uiteindelijk het concert, een gezellig gezamenlijk concert van de WPH met het 50-jarige Jugendmusik Oberrieden. Na het optreden was er natuurlijk een feierabend "bij de Zuiplap bar" tot in de late, of eigenlijk vroege, uurtjes…

Zondag
Na een voor sommigen wat korte nacht, waren we al weer vroeg op stap naar de berg Pilatus nabij Luzern (meer info: http://www.pilatus.ch/). Om bovenop deze 2.137 meter hoge berg te komen, moesten we met twee kabelbanen omhoog. Eenmaal bovenop de hoge berg, begon een groots WPH sneeuwballengevecht! Het gevolg was dat iedereen het spontaan wat koud en nat begon te krijgen… Toen we klaar waren met in de sneeuw spelen, is het grootste deel van de groep naar de rodelbaan in Sattel-Hochstuckli gegaan. Om bij de rodelbaan te komen hebben we weer gebruik gemaakt van een kabelbaan. Dit keer een unieke kabelbaan, 's werelds eerste kabelbaan met cabines die om hun eigen as draaien (meer info: http://tinyurl.com/3eslmg). De mensen die niet meegingen naar de rodelbaan moesten eerst wachten op vervangend vervoer in verband met een kapotte Zwitserse bus. Zij zijn daarna terug gegaan naar Oberrieden.
Toen iedereen weer terug was in Oberrieden hebben we met z’n allen een uitstekende barbecue gehad! Wederom gevolgd door een lekker toetje. Na het eten was er wederom gezelligheid, en dus weer een korte nacht…

Maandag
Na twee fantastische dagen in het mooie en gezellige Zwitserland, was het helaas alweer tijd om richting huis te gaan. Na het afscheid van de Zwitsers, zijn we begonnen aan de lange reis naar huis. Onderweg hebben we traditioneel gezamenlijk gegeten, ditmaal in het Duitse dorp Wietmarschen. Rond 22.30 uur waren we terug in Veendam, waarna iedereen z’n bed op kon gaan zoeken, om de gemiste slaap in te halen…

Der nächste Tag…
De volgende dag moesten de meesten al weer naar school of aan het werk. Op het forum gaat het nagenieten nog een poosje door. 't Is in tijden niet zo druk geweest op ons forum…


Jorik Berkepas, 14 mei 2008

Foto's:
WPH
Jugendmusik 1 2 3

Reis archief
Canada 2017 (22-04-2017)
Zwitserland 2008 (09-05-2008)
Zwitserland (02-05-2004)
© Copyright 2004-2018 Winkler Prins Harmonie. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer

Style: BLAUW | ROOD

Social: Facebook | Twitter | YouTube | Google+